Home > Uncategorized > Hadet vokser af myter om Israels ondskab

Hadet vokser af myter om Israels ondskab

Jonatan Møller Sousa, næstformand i Dansk Zionistforbund

Tak til JP’s lederskribent, der 10/5 peger på, at mange fagforeninger og politikere støtter boykot af Israel, samt at en hård og urigtig kritik af Israel er med til at skabe et klima af jødehad.

Lad mig i den forbindelse give et eksempel. I forlængelse af debatten om Movia, der fjernede en antiisraelsk buskampagne, skriver Zenia Stampe (R) til sine Facebook-venner, at hun mener, at Israel er et racistisk apartheidland, der laver etnisk udrensning mod palæstinenserne.

Det er en uhyggelig, dæmoniserende løgn, som Zenia Stampe udtrykker. Israel er ikke racistisme og apartheid. Der bor over en million palæstinensiske arabere i Israel; de er statsborgere i Israel og har alle de rettigheder, som resten af Israels statsborgere har. Der er sågar en palæstinensisk araber, der sidder som dommer i Israels højesteret. Så man det i Sydafrika? Nej.

Myter og løgne om Israels ondskab findes på den yderste venstrefløj og helt ind i Danmarks regeringspartier, og unge danske arabere lytter.

Den 21-årige danske palæstinenser, der dræbte Dan Uzan foran synagogen 14/2, hadede jøder. Og jeg er overbevist om, at han lyttede til Zenia Stampe og den yderste venstrefløj, der spreder myter om israelsk ondskab.

Vi har brug for, at debatten om Israel bliver meget mere rolig, og vi har brug for at bekæmpe de dæmoniserende myter og løgne, der findes om Israel.

Ellers er jeg bange for, at hadet mod Israel og danske jøder fortsætter. Forstå mig ret. Det er helt fint at kritisere Israel. Det er helt fint at være imod Israels bosættelser. Det er helt fint at pege på, at Israel i forsvaret mod Hamas i Gaza skal gøre endnu mere for at beskytte uskyldige civile palæstinensere. Men myter og løgne om, at Israel begår de værste forbrydelser – de skaber had.

Link

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. Webmaster
    19 May, 2015 at 15:51

    Reblogged this on gospel worldwide minstry.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: