Home > Uncategorized > Vi er alle jøder

Vi er alle jøder

Af Kathrine Lilleør, Sognepræst, Ph.d.

Hvorfor var der ikke mere politi i Krystalgade for 14 dage siden? Spørgsmålet vil ikke gå væk. Når man sætter en politijagt ind på en mand, der tydeligt har et motiv, der minder om Charles Hebdo-mordene, hvordan kan man så overse Krystalgade? Først et Lars Vilks-angreb i København, og så – selvfølgelig – synagogen i Krystalgade. Elementært, min kære Watson.

En virkelig mærkelig politiprioritering, som desværre ligger i klar forlængelse af, hvordan vi i årevis har ignoreret jødernes sikkerhedsrisiko. Spørgsmålet om det manglende politiopbud i Krystalgade nager, fordi det som den første væltede dominobrik, fører mange andre kæntrede spørgsmål med sig:

Hvorfor har man i flere år accepteret, at der er dele af Danmark, hvor det længe har været farligt at færdes med netop kalot? Kun kalot. Kors, tørklæder og burka kan man uden fare færdes med overalt. Hvorfor har man ikke tilbudt den jødiske skole væg til væg politibeskyttelse? Hvorfor har man overhørt den stigende forfølgelse af jøder, som har været en realitet gennem de seneste 15 år?

Fordi vi ikke kan lide jøder i Danmark? Nej. Tværtimod. Det vidnede blomsterbjerget i Krystalgade om. Men hvorfor har vi så ikke gjort alt, hvad vi kunne for at passe på jøderne blandt os?

Det er et anfægtende spørgsmål. Som jeg desværre kun kan skimte ét svar på: Vi ved ikke, hvad vi skal stille op med den ondskab, som ekstremistisk islam spreder. En ondskab, der har en særlig brod mod jøder. Da de danske jøder er så få og så fredelige, har det været let at lukke øjnene for deres lidelser. De gør sig jo ikke umulige og bliver aldrig nogensinde truende.

Den manglende beskyttelse af danske jøders frihedsrettigheder skyldes derfor to forhold: At vi for det første ikke kan rumme den virkelighed, som ekstremistisk islam bærer med sig, og for det andet, at de danske jøder undgælder, fordi de altid har været så fredelige og milde, uanset hvilke overgreb, man har udsat dem for.

Derfor har danske jøder længe betalt den største pris for, at vi forsøger at fortrænge de utilpassede unge, der suverænt fjerner blomster, som behjertede folk har lagt på gaden for en død terrorist. Flokke af unge hætteklædte mænd, der hylder en død terrorist, samtidig med, at vi andre diskuterer, om det ikke lige er hårdt nok at kalde ham terrorist. Er han ikke bare en ballademager? En enlig svale? Sådan ordkløves der helt alvorligt i kulturelite-Danmark, uanset at 110 af den slags enlige svaler er fløjet til Syrien for at kæmpe med IS.

Krudttønden og Krystalgade forsøges allerede talt ned. Så vi kan genetablere et nutids-Danmark der i store træk ligner Danmark i 1970’erne, hvor alle de nye, muslimske danskere var gæstearbejdere, der højest truede arbejderne i rengøringsindustrien.

Komfortabelt for det store flertal, der med mild beklagelse kan lade en minoritetsgruppe betale prisen. Fejt og dumt af os. Danske jøder har alt for længe levet helt alene i den virkelighed, alle vi andre har så svært ved at ankomme til. Vi er i 2015. Fat det. På med en kalot.

Vi er alle jøder.

Link

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: