Home > Uncategorized > Christian Juhl overser Israels behov for sikkerhed

Christian Juhl overser Israels behov for sikkerhed

08. januar 2015, 16.23
Af Henrik Chievitz ege Allé, Silkeborg

Christian Juhls indlæg i Midtjyllands Avis 5. januar bærer præg af at han ikke anerkender Israels ret til sikkerhed.

Jeg finder det på ingen måde underligt at Bo vælger at blive frivillig i IDF. IDF har været det forsvar for jøder, arabere, kristne, drusere og andre i staten Israel der gør at staten Israel i dag har overlevet.

Op til flere gange har Israel der er mindre end Jylland oplevet store krige og dagligt er landet i beredskab pag. terror samt trusler om udryddelse.

Det Bo gør, er at vise sin støtte til Israels ret til at eksisterer i sikkerhed og frihed.

At palæstinenseren står i den situation de gør i dag, skyldes ene og alene at de 31 gange i gennem historien har sagt nej til en to statsløsning – i 1948 sagde de nej til at accepterer Israel som nabo og krigen blev valgt som redskab til at udrydde den jødiske stat Israel.

Det der i dag kaldes Vestbredden (oprindelig Judæa og Samaria) og Gaza, glemmer Christian Juhl har været under henholdsvis jordansk og ægyptisk styre frem til 1967 uden der kom en selvstændig palæstinensisk stat.

At Israel i en forsvarskrig erobrede områderne i 1967 og de siden har været under israelsk kontrol skyldes at forhandlingsviljen fra de palæstinensiske ledere ikke har været realt tilstede.

Hvad angår en forhandlingsløsning vedr. en 2 statsløsning så gør de palæstinensiske ledere fjernelse af bosættelser til et alt afgørende spørgsmål.

Jeg spørger så: hvorfor må der ikke bo jøder i disse områder, hvorfor kan bosættelser ikke indgå som en del af en forhandlingsløsning ved enten at blive kommende palæstinensiske statsborgere? Verdenssamfundet må ikke og skal ikke acceptere jødefri områder. Faktum er at jøder har en historisk tilknytning til området hvorimod der aldrig har eksisteret en palæstinensisk stat.

Hvad angår Gaza og påstanden om at det er et åben fængsel, så rømmede Israel fuldstændig jødisk tilstedeværelse i Gaza i 2005 og fjernede de jødiske bosætter. Hamas overtog ledelsen og i deres ledelse indgår ikke en accept af staten Israel og siden har det regnet ned over civile Israelere med 1000 vis af raketter, hvilket Christian Juhl fuldstændig ignorer.

Derfor har Israel været tvunget til at kontrollerer hvad der kom ind i området, og på trods af denne kontrol har hamas formået at opbygge et terrorregime hvor Gaza og dets civile fungerer som frontlinje i deres terror kamp mod Israel.

Ved den sidste krig i sommers kom det frem hvordan hamas havde formået at bygge store tunnels systemer til angreb ind i Israel med bygge materialer der rent faktisk var omfattet af Israel blokade. Det er hamas der ene og alene bærer ansvaret for Gaza og dets civilbefolkning. Israel kan som andre lande ikke tillade at en terror organisation frit kan opbygge sine militære ressourcer og true civilbefolkningen.

Hvad angår EU og FN så understøtter de palæstinensernes uvilje mod reelle forhandlinger med Israel ved ensidig at presse Israel uden at stille mod krav til de palæstinensiske ledere og derved fratager de palæstinenserne for et ansvar og samtidig overser Israels behov for sikkerhed og anerkendelse.

Samtidig bør Christian Juhl også gøre op med sig selv om hvem Israel skal forhandle fred med – Fatha fra Vestbredden og Hamas fra Gaza er meget fjert fra hinanden på en lang række områder så de udgør realt ikke en enhed.

Så Bo jeg sympatiserer med dit valg, og stiller mig uforstående overfor Christian Juhls ensidige kritik af Israel, der kun er med til at fjerne grundlaget for en dialog der kan føre frem til en gensidig 2 statsløsning.

Link

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. 9 January, 2015 at 23:22

    HAHAHA – IDF har været forsvar for jøder, kristne, arabere, drusere og andre – gad vide om alle arabere er enige i det? – Der var vist også noget med et par lejre i Libanon – Shabra og Shatila, tror jeg. – Og selvfølgelig var palestinenserne imod oprettelsen af en jødisk stat! Det forstår man især nu hvor bosættelserne breder sig i Palestina og de eneste der har beskyttelse er bosætterne, hvorimod palestinensernes olivenlunde bliver bulldozed og menneskene chikaneret efter alle kunstens regler! De var der først! Og nu skal de så indrette sig efter ‘herrefolket’, og det mener man helt alvorligt! – Og en aftale kan man da altid lave sådan at man ved modparten ikke vil acceptere den og så bagefter sige at det er de andre, der ikke vil fred. – ‘De fik da vand 3 timer om dagen, til gengæld fik de kun strøm om søndagen.’ – Jeg er virkelig dybt rystet over at omverdenen synes, det er iorden!
    Israels ret to defend itself er blevet et mantra for den vestlige verden. Hvad er det Israel forsvarer sig imod og skæmmer deres smukke land med hæslige mure? – Hvorfor bombe et område som folk er spærret inde på? Hvorfor arrestere 5 årige børn? Ah ja, de kaster med sten! ‘Obama, sig til dem at det må de ikke’ – Det er da i allerhøjeste grad Israel der spiller offerrollen, palestinenserne har ingen grund til at spille rollen, de er ofre. Det er dem der skal spørge om lov – til ALTING! Og finde sig i ydmygelserne.
    Jeg tror virkelig, det er første gang, jeg har forsvaret et muslimsk land mod et af en anden religion – men det værste er, at selv om mange prominente personer står frem og taler palestinensernes sag, så kører løgnene videre.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: