Home > Føroyar, Grind > Pamela Anderson spredte løgne på Færøerne

Pamela Anderson spredte løgne på Færøerne

Shannen Doherty, der blev verdenskendt i Beverly Hills 90210, vil ligesom Pamela Anderson tage til Færøerne for at stoppe grindedrabene.


Pamela Anderson på Færøerne omgivet af medlemmer af Sea Shepher

Pamela Anderson er kommet på glatis på Færøerne, hvor hun efter besøget i København drog til for at stoppe de årlige grindedrab sammen med organisationen Sea Shepherd.

FAKTA:
– IUCN (International Union for Conservation of Nature) anfører at den færøske hvalfangst sandsynligvis er bæredygtig for bestanden.
– Der estimeres at være en bestand af 128.000 grindehvaler alene i det nordøstlige Atlanterhav. Færøerne fanger i snit 800 grindehvaler om året.
– Selve drabet foregår ved en speciallavet kniv, som føres ned gennem ryghvirvlen og afskærer blodforsyningen til hjernen. Kun færinger med licens må udføre drabet.

– Grindekødet deles gratis ud til lokalsamfundet og udgør omkring 30 procent af den samlede lokale kødproduktion på Færøerne.
Kilde: whaling.fo

Ved et pressemøde efter ankomsten til Torshavn pointerede hun, at dem, der dræber grindehvaler, er ‘rå og psykotiske’, ligesom hun har argumenteret for, at grindedrabene finder sted for morskabens skyld.

Direkte adspurgt om hun kender til proceduren ved grindedrab, lød svaret ifølge den færøske nyhedsportal portal.fo.

– Det ved jeg ikke, forhåbentlig bliver der ikke fundet nogen grind.

At grindedrab sker for morskabens skyld kunne ikke være mere forkert, fastslår den danske hvalekspert Carl Christian Kinze.

– Det er bare ikke sandt, siger Kinze, der betegner Sea Shepherd som rabiate, og fortsætter:

– Kritikken er gået på, at bestanden er dalene og aflivningsmetoden. Men de to ting har man jo fra færøsk side gjort noget ved. Bestanden kan sagtens tåle færingernes hvalfangst.

Talsmand for Sea Shepherd Paul Watson kunne tirsdag på Facebook oplyse, at Shannen Doherty, der spillede rollen som Brenda i Beverly Hills 90210, vil følge i Pamela Andersons fodspor. Men på Færøerne tager man ikke kendis-effekten så tungt, fortæller kommunikationsrådgiver i Lagmandskontoret, Páll Holm Johannesen.

– Sea Shepherd har prædiket usandheder om os i så mange år, så at de nu får kendte som talerør, det ændrer ikke noget for os. Det går ind ad det ene øre og ud af det andet. Vi godtager deres ret til at komme herop for at demonstrere, men de skal også respektere vores ret til at fange grind, fastslår han.

Link

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: