Home > Uncategorized > Ombudsmanden afslører dokument fra Københavns Kommune, der viser, hvordan du kan slippe for p-bøden.

Ombudsmanden afslører dokument fra Københavns Kommune, der viser, hvordan du kan slippe for p-bøden.

Bøde

Ombudsmanden afslører dokument fra Københavns Kommune, der viser, hvordan du kan slippe for p-bøden.

Et hemmeligt dokument som afslører smutvejene, så du slipper for p-bøder, er blevet offentliggjort.

Det er et 112 sider langt dokument, som stammer fra Københavns Kommune og Københavns Politi, som nu er frit tilgængeligt. Det er den gældende vejledning for, hvornår der skal udskrives parkeringsbøder, og hvornår den uheldige parkeringssynder kan slippe for bøden.

Selvom dokumentet stammer fra København, bruges det i vid udstrækning også i resten af landet. Kommunerne har kæmpet for at dokumentet skulle hemmeligholdes for offentligheden, men Folketingets Ombudsmand har forlangt dokumentet offentliggjort i henhold til offentlighedsloven.

Gråzone

Og de 112 sider er spækkede med tips og tricks. F.eks. skal du ikke holde ti meter fra et vejkryds. Afstanden er kun 8,80 meter. Der skal nemlig tages højde for, at bilisten ikke helt kan gennemskue, hvor langt ti meter egentlig er. Derfor er der en margen, som p-vagterne skal tage hensyn til.

Desuden så kan du parkere så ulovligt, du overhovedet vil, i fire minutter. P-vagten skal nemlig overvåge din bil i fire minutter, før han kan give dig en bøde.

Er man taxichauffør, så er det en ren fest. Holder en taxi ulovligt, så skal chaufføren nemlig kontaktes, inden han bliver pålagt en bøde, hvis det kan lade sig gøre. På den måde kan han blot flytte bilen og undgå bøde.

Hos FDM er de glade for, at reglerne nu er offentlige.

– Det er jo ikke særlig godt for bilisterne, at der er en eller anden form for hemmelig dagsorden, siger jurist i FDM, Helle Brasch til Danmarks Radio.

Klik dig videre og se smutvejene.

Find en fejl

Hvis du bliver skrevet for at holde skævt, på fortovet eller lignende, og du føler dig uretfærdigt behandlet, så forlang at se p-vagtens tegning af forholdene samt hans noter.

I mange tilfælde, skal p-vagten nemlig lave en tegning over forholdene. Ellers bliver det ord mod ord, og det er ikke altid nok til, at du skal punge ud.

Du har fire minutter ekstra

Er du ved at komme for sent ned til parkometeret? Pyt med det. Du har fire minutter ekstra. Ifølge dokumentet fra Københavns Kommune, så skal p-vagten observere bilen i fire minutter, mens den holder ulovligt. Altså kan der først udskrives bøde, når tiden er gået.

Fire-minutters reglen gælder også hvis du parkerer ulovligt. Er du den samvittighedsløse type, så kan du altså godt holde ulovligt parkeret til mini-ærinder, der maksimalt varer fire minutter.

Bryd reglerne for fuld musik

Hvis du alligevel skal holde ulovligt, så kan du lige så godt gøre det hvor det passer dig. Du får nemlig kun én bøde. Du kan således ikke få bøde for at holde ulovligt parkeret og udenfor almindelig parkeringstid. P-vagten må vælge en overtrædelse at skrive dig op for.

Skal du snyde, så snyd så det driver.

Aflever flasker

Skal du ind at aflevere flasker, så hører det under ‘af- og pålæsning tilladt’ skiltet, som findes flere steder. Har du fået en bøde, når du kommer ud, så kan du undskylde dig med at du afleverede flasker. Prøv at få et bilag for de afleverede flasker. Det gør det lidt nemmere.

Du må dog ikke købe ind.

Stik af mens du kan

Hvis du når frem til din bil, inden p-vagten er færdig med at udskrive bøden, så undgå for himlens skyld en diskussion om, hvorvidt du har parkeret ulovligt, om din syge moster eller hvad, du kan finde på.

Spring ind i bilen og kør væk. Bøden gælder først, når p-vagten er færdig med at udskrive den.

Pyt med ti-meters-reglen

Du skal ikke holde ti meter fra et vejkryds. Du skal kun holde 8,80 meter. Og selv ved lavere afstande slipper du ofte for bøder. Sagen er, at kommunen er nødt til at udvise hensyn over for borgerne, der forståeligt nok kan have svært ved at finde ud af, helt præcist hvor meget ti meter er. Det er også svært for parkeringsvagten.

Særligt denne regel ønskede Københavns Kommune ikke offentliggjort.

Når uheldet er ude…

Har p-vagten skrevet en bøde til dig, så kan du lige så godt blive holdende. Du får nemlig kun en bøde i døgnet.

Du skal dog passe på, at du ikke holder så upraktisk og til fare for andre, at politiet kan blive nødsaget til at fjerne din bil.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: